Hundharmoni
 

Nosework

 


Hundsporten Nosework kommer från USA och har sin inspiration från polis- och narkotikasökshundarnas arbete,

där de söker efter specifika dofter i olika miljöer.
 

Det är en fantastiskt härlig hundsport där hunden mestadels innehar huvudrollen. Vi jobbar såklart som ett väl sammansvetsat team tillsammans med vår hund men det är ändå hunden med sin nos och hjärna som löser de komplexa utmaningarna i att hitta gömman med doft.


När vi ändå nämner utmaningar så finns det givetvis utmaningar även för föraren, i att läsa hundens ibland väldigt tydliga, ibland mera subtila signaler.

Alla hundar kan lära sig Nosework och det är en aktivitet som verkligen passar de allra flesta hundar oavsett ras, ålder och fysik . De blir trötta, nöjda och får utlopp för sin energi och sitt behov av mental och fysisk stimulans.


Eftersom alla hundar är olika har de sitt eget specifika sätt att arbeta på i Nosework, och de har också olika

förutsättningar att komma olika långt. Vissa team vill jobba med Nosework som en härlig aktiveringsform. Andra vill tävla officiellt i sporten och tränar mera målmedvetet och fokuserat. Det är också möjligt att lägga sig på en mellannivå, där man tränar mera aktivt och deltar på tex. öppna träningar och inofficiella träningstävlingar.

Hundharmoni Nosework Skåne erbjuder kurser, öppna träningar, doftprov och inoficiella träningstävlingar
och vår målsättning är att erbjuda en stimulerande, utvecklande, säker och trevlig miljö för varje Nosework team.

Hos oss är glädjen och motivationen det viktigaste och därför är all träning belöningsbaserad vilket i sin tur skapar väldigt motiverade deltagare och en trevlig stämning. 

 

Oavsett om kursdeltagarna har som mål att aktivera sin hund eller har målet att tävla, ligger alltid ribban högt på våra kurser, som därför håller en hög kvalité, där både helheten som de små detaljerna är viktiga.

 

Kursverksamheten är liten och mysig med väldigt små grupper, trevlig stämning och högt i tak, och med väldigt nöjda kursdeltagare som gärna återkommer.